Dyson Vassilias
София, България
21/05/2024

Причини, поради които застраховката е важна

причини поради които застраховката е важна

6 причини, поради които застраховката е важна

Застраховката е трудна. Не е като да си купиш стол, риза или хранителни стоки. Когато купувате застраховка, вие купувате обещание. Това е обещание, че ако нещо катастрофално се случи с вашия бизнес, вашият превозвач ще ви помогне да възстановите бизнеса си. Понякога обаче е изкушаващо да поставим под въпрос стойността на застраховката, защото тя е нематериален продукт.

 

Нека да направим резервно копие и да погледнем в голяма картина защо застраховката има значение. Ето седем причини, поради които застраховката е важна. Какво още бихте добавили?

 

1.) Застраховката поддържа търговията в движение

В дните след атентатите от 11 септември имаше много притеснения относно застрахователното покритие. Военните действия не се покриват от застраховката. Беше ли тероризмът акт на война? Големият въпрос беше как ще бъдат класифицирани атаките от 11 септември? За щастие застрахователната индустрия реши, че атаките не са акт на война.

След 11 септември обаче някои застрахователи започнаха да изключват тероризма. Но федералното правителство се намеси и поиска покритие в името на поддържането на търговията. В този случай застраховката вероятно е попречила на много предприятия да избегнат операции, насочени към терористи, като рафинерии и превозвачи на химикали.

 

2.) Кредиторите изискват застраховка

Тази причина е свързана с номер 1. Кредиторите изискват да имате застраховка. Помислете за това: Ипотечните кредитори искат доказателство за застраховка, преди да купите или построите нова сграда. Накратко, за да получите парите, от които вашият бизнес се нуждае, за да продължи да работи, е вероятно да се насладите на предимствата на застраховката. Без застраховка вашият печеливш бизнес модел не може да получи необходимото финансиране, за да направи първата си стъпка, или вашият установен бизнес модел не може да получи финансирането, за да се развива и да се конкурира по-добре.

 

3.) Застраховката е задължителна в някои държави

Застраховката е важна, защото понякога е закон! Чудесен пример за това е автомобилното застраховане. Автомобилната застраховка е задължителна. Автомобилната застраховка помага за намаляване на риска за живота на пътя (каквито има много!). Обезщетението на работниците е форма на задължителна застраховка, която се изисква в повечето щати.

 

4.) Застраховката осигурява спокойствие

Застраховката, нематериално, осигурява друго нематериално: спокойствие. Собствениците на бизнес могат да поемат определени бизнес начинания, защото могат да прехвърлят риска – благодарение на застраховката. Тази причина е противоположна на номер 2 – заемодателите изискват застраховка. Застраховката е необходимата (от заемодателите) защитна мрежа, която позволява на предприемачите да проучват възможностите.

 

5.) Застраховката гарантира семейна и бизнес стабилност

Застраховката е предпазна мрежа, когато рисковете се объркат. Животозастраховането може да подпомогне живота на семейството, в случай че член е загубен. Подобно е и за бизнес. Ако ключов член или част от оборудването излезе от експлоатация, бизнесът може да продължи благодарение на застраховката. Тази причина, поради която застраховката е важна, съвпада чудесно със спокойствието (№ 4). Всичко се връща към идеята, че застраховката, когато се активира, прави отново здрави притежателите на полици.

 

6.) Застраховката защитава малките момчета

Когато погледнете вашата индустрия, виждате „големите момчета“ и „малките момчета“. Ако рискът се обърка, големите момчета ще могат да оцелеят. Те могат да понесат удар. Но малките момчета не могат да поемат удари. В резултат на това те са по-склонни да рискуват и в някои случаи се продават на големите. Ако достатъчно малки момчета напуснат индустрията (и един голям човек ги погълне), вие оставате с монопол. Със застраховката обаче малките момчета имат подкрепа, ако искат да поемат риск, което означава, че остават по-дълго. Това, което се свежда до това е, че застраховането помага да се предотврати образуването на монополи.

 

Застраховката е нещо, за което много собственици на бизнес не искат да мислят. Но независимо дали мислят за застраховка, с надежда, че е там, позволявайки прехвърляне на риск и осигурявайки предпазна мрежа за нови възможности.